ENTUL

  
    Entul, opo kuwi ? Yen miturut istilahe ono sesrawungan, tembung "Entul" duweni werdi pawongan kang duwe tugas ' ethok-ethok' dadi wong tuku. Isoh ugo mengku karep duweni rekomendasi kanggo mayokake dagangan, ananging kuwi kesan kang negatif. Bedo karo rekomendasi kang umum, menowo pingin tukon utowo blonjo awake dewe oleh pangerten soko konco, sedulur kang wis nate blonjo. Conto kang paling isoh ditemoni yokuwi menowo panjenengan meruhi ono toko anyar. Poro entul mesti katon rame ngrubung toko mau, lah kok ? Katone toko lagi bukak durung suwe kok rame, sing tuku kok wis akeh banget, isoh wae wong-wong kuwi gur ENTUL kabeh....hahaahh
       Ono maneh werdine Entul, umpamane panjenengan wis nate nemoni wong ngapusi biasane tukang ngapusi kuwi ora dewekan, mesti ono sing dadi entul ono cedake. Supayane panjenengan dadi kepelut nuruti opo karepe tukang ngapusi mau. Wah dadi panjenengan kudu ngati-ati wae, biso tekor tenan mengko.
        Wis nate ndelok pameran ? Saben kutho ora ketang setaun pisan mesti dianakake pameran, alun-alun tengah kutho biasane. Nah ono kono akeh ngadeg stan-stan pameran sing ndudohke sadengah produk lokal utowo stan soko instansi. Sauntoro sing ono inggir dalan jejeran bakul panganan lan liyo liyane. Ono kono biasa akeh entul pating sliwer saperlu ngewangi ngrayu pembeli gelem mampir lan tuku.
        Entul  sing paling disawang positif yokuwi ono ing bidang enertainment utowo dunia hiburan. Tanpo ono Entul mesti acarane ora bakal gayeng, pemandu sorak, supporter bal balan, penonton acara talk show tivi , akeh-akehe ditugaske dadi Entul. Kampanye politik, debat pilkada kabeh gunakke Entul, saperlu gawe swasono dadi meriah lan gayeng sarto dadi semangat sakabehe.😁😁
        Tembung ENTUL kuwi asale soko tembung "MENTUL", sing werdine pang uwit keno angin dadi obah koyo mendad mendad. Yen podo asring penekan uwit mesti mudeng sing dikarepake, wektu awake dewe menek uwit lan sikil midak salah sijine pang kuwi rasane koyo arep ceklek. Dadi marai ati tratapan, maak mmblliiiyuuutt....mentul mentul.
         Mulo yen ono omongane konco sing katon ditambah tambahi kuwi isoh di arani mentul-mentul omongane. Terus pawongan sing gawene omomg mentul-mentul mau diarani ENTUL. 😈
ENTUL ENTUL Reviewed by TABUH GONG on 13:05 Rating: 5

19 comments:

  1. translate mana translate. heheheh :D

    ReplyDelete
  2. kulo nggi nek ngomong ditambahi setitik, tapi durung diarani entul yo :)

    ReplyDelete
  3. entul, entil,entol,ental, bunyinya

    ReplyDelete
  4. Blogger jowo, kapan-kapan kalau kumpul blogger wong jowo kayane enak luh!

    ReplyDelete
  5. entul kuwi sarana sing digunaake nganggo narik perhatian ben sudi mampir yo to mas?

    ReplyDelete
  6. udah lah kabur aja ah gaka ngerti

    ReplyDelete
  7. gak ngertii hahahahaa ini bahasa jerman ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepertinya korea, atau mungkin taiwan ya? hehehe

      Delete
  8. Niki bahasane campuran to mas? jenengan asline pundi to?

    ReplyDelete